Saturday, May 15, 2021
Acasă Social 15 martie-zi de doliu național pentru comemorarea lui Nicolae Dabija

15 martie-zi de doliu național pentru comemorarea lui Nicolae Dabija

[ad_1]

15 martie, Zi de doliu naţional în legătură cu funeraliile scriitorului Nicolae Dabija

Luni, 15 martie este declarată Zi de doliu naţional în toată ţara în legătură cu funeraliile scriitorului Nicolae Dabija. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul în acest sens. Doliul naţional este instituit „în semn de adâncă tristeţe, cauzată de trecerea în eternitate a renumitului scriitor, susţinător de frunte al mişcării de renaştere naţională, semnatar al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, academician şi istoric literar”, se arată în decret.

În conformitate cu decretul prezidenţial, mâine în întreaga ţară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12:00 în memoria scriitorului se va ţine un moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct la Moldova 1, în cadrul unei ediţii speciale.Tototată, autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 15 martie 2021, a acţiunilor distractive în masă, iar redacţiilor ziarelor, posturilor de radio şi de televiziune – să ţină cont de specificul acestei zile la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor.

Precizăm că, mai mulţi oameni de cultură, dar şi simpli cetăţeni cer declararea zilei de luni, 15 martie – zi de doliu naţional, în memoria marelui scriitor Nicolae Dabija.

Scriitorul Nicolae Dabija s-a stins din viaţă vineri, 12 martie, fiind răpus de noul tip de Coronavirus.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare