Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică 200 de mii de doze de vaccin din partea României pentru Moldova

200 de mii de doze de vaccin din partea României pentru Moldova

România va oferi Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin și va trimite la Chișinău, în perioada imediat următoare,  o echipă de experți care să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. Anunțul a fost făcut de Președintele României, Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe comune cu Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Liderul de la Cotroceni a menționat că România va veni și în 2021 cu mai multe loturi de medicamente și echipamente pentru bolnavii de COVID-19  și va oferi 6 mii de tone de motorină în calitate de sprijin pentru agricultori.

De asemenea, a fost extinsă valabilitatea acordului ce prevede acordarea sub formă de grant R. Moldova a  100 mln euro, iar societatea civilă și mass-media va beneficia de un suport de 250 mii de euro.

Șeful statului român a reiterat că ă vizita sa este o confirmare a relației speciale dintre cele două țări. „Fără reforme, Moldova nu va putea avea o dezvoltare durabilă. România își dorește ca R. Moldova să prospere, iar cetățenii săi să se bucure de condiții democratice. Vom urmări situația din R. Moldova ca temă prioritară. România este și va rămâne prietenul sincer și principalul partener al cetățenilor R. Moldova”, a opinat Iohannis.

Vizita de astăzi a Președintelui României, este prima vizită a unui lider de stat în Republica Moldova de la învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte a țării.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare