5 analize medicale importante pentru sănătatea femeilor

68

Rutina de skincare și stilul de viață sănătos nu sunt singurele metode prin care poți avea grijă de tine. Self care înseamnă și vizite regulate la medic, pentru a te asigura că totul este în ordine.

Chiar dacă mersul la doctor nu se numără printre activitățile tale preferate, ci din contra, îți creează anxietate, este o necesitate pe care nu este indicat să o ignori. Există o serie de analize medicale importante pentru orice femeie, indiferent de vârstă, iar o simplă investigație, făcută la timp, te poate scuti de foarte multe probleme.

Când mergi la controalele anuale, nu trebuie să o faci dintr-un spațiu al fricii și al gândurilor negative, ci cu intenția de a primi confirmarea că ești sănătoasă. În plus, după primirea rezultatelor, te vei simți extrem de bine și, cu siguranță, vei fi mândră de tine!

Iată 5 analize medicale importante pe care să le faci în fiecare an!

1. Testul Babeș-Papanicolau

Dacă ar fi nevoie să prioritizezi o singură analiză, examenul Papanicolau ar trebui să fie aceea. Este un test eficient, care îți vorbește despre sănătatea feminină. Acesta poate identifica prezența celulelor anormale la nivelul colului uterin, astfel prevenind apariția și dezvoltarea cancerului de col.

În același timp, poți efectua și testarea HPV, concomitent sau după examenul Babeș-Papanicolau. Testarea te va ajută să identifici tipurile de HPV prezente în organism (dacă există) și să tratezi eventualele probleme încă de la început, pentru a elimina riscurile ulterioare.

Așadar, chiar dacă vizită la medicul ginecolog nu este cea mai confortabilă, ea este extrem de importantă pentru tine, indiferent de vârstă. Respiră adânc, fă-ți programarea și îți vei mulțumi ție însăți!

2. Ecografia sânilor sau mamografia

Cele mai multe tipuri de cancer mamar pot fi tratate cu succes dacă sunt depistate în faza incipientă. Este un lucru pe care îl auzi foarte des și, chiar dacă afirmația este una optimistă, te face să asociezi controalele anuale cu rezultate negative. Ei, bine, nu este cazul, căci o rutină anuală de analize te poate liniști foarte mult.

Chiar dacă ai 20 sau 30 de ani, este important să mergi în fiecare an la medic, pentru o ecografie sau o mamografie. Această durează maximum 20 de minute și te ajută să rămâi sănătoasă pe termen lung.

3. Ecografia transvaginală

La fel de importantă că ecografia sânilor, ecografia transvaginală trebuie să fie făcută anual, la un control de rutină. Astfel, te vei asigura că vaginul, ovarele și colul tău uterin sunt sănătoase și funcționează perfect.

Chiar dacă nu ai niciun disconfort local, este recomandat să nu omiți vizita la ginecolog și să nu subestimezi importantă unei ecografii. Ea te poate ajută să deții controlul asupra sănătății tale!

4. Ecografia glandei tiroide și analizele recomandate de medicul endocrinolog

Foarte multe dintre simptomele pe care le experimentează femeile au legătură cu glanda tiroidă și echilibrul hormonal. De aceea, este esențial să mergi la medicul endocrinolog o dată pe an, pentru a discuta despre eventualele probleme precum acneea, creșterea în greutate sau, pur și simplu, pentru a face o ecografie.

În funcție de caz, medicul îți poate recomandă și anumite analize ale sângelui, pentru a determina starea ta amănunțită de sănătate. Aceste investigații nu dor și nu durează mult, așa că nu le evita!

5. Analizele de sânge

Clasicele analize de sânge sunt, de multe ori, ignorate de-a dreptul. Totuși, ele îți pot spune foarte multe despre starea ta generală de sănătate și îți pot semnala unele dezechilibre ce pot fi rezolvate rapid.

Așadar, solicită în fiecare an un set complet de analize: glicemie, colesterol, hemoleucogramă, creatină serică, transaminaze, VSH și cortizol. De asemenea, poți testa și nivelul diferitelor vitamine și minerale din sânge, pentru a vedea dacă stilul tău de viață acoperă, în prezent, nevoile organismului.

Știm că vizitele la medic nu sunt întotdeauna plăcute și pot fi însoțite de anxietate și teamă, însă îți garantăm că te vei simți minunat după ce îți faci analizele și afli că totul este bine!

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.