Sunday, June 13, 2021
Acasă Politică A fost creată comisia pentru reforma constituțională

A fost creată comisia pentru reforma constituțională

[ad_1]

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat ieri, de Ziua Constituției decretul de constituire a comisiei pentru reforma constituțională, transmite MOLDPRES.

Într-o postare pe rețelele de socializare șeful statului informează că decizia de a crea o astfel de comisie a fost luată în cadrul unei întrevederi cu foști președinți ai Curții Constituționale Victor Pușcaș și Dumitru Pulbere, care au constatat că „în domeniul jurisdicției constituționale au apărut mai multe dificultăți”, menționează Igor Dodon.

Președintele a enumerat în acest sens blocajele constituționale din perioada 2014-2020 în relațiile președinte – Guvern – Parlament, traseismul politic, inițiativele privind reducerea numărului de deputați, problemele de securitate națională. O altă dificultate la care se referă șeful statului ține de oportunitatea omiterii din Constituție a stipulărilor care prevăd posibilitatea lichidării statului prin intermediul referendumului.

Igor Dodon susține că este necesar să fie introduse în Constituție prevederi privind politica externă echilibrată a statului. Totodată, este nevoie să fie stipulate concret atribuțiile și statutul Curții Constituționale și Consiliului Superior al Magistraturii. 

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare