A fost finalizată reabilitarea a circa 500 km de drum din cadrul programului ,,Drumuri Bune pentru Moldova 2020”

89

Reabilitarea a circa cinci sute de kilometri de drum din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” a fost finalizată, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, aproape 60% din volumul total al investițiilor din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost executate, constituind circa 660 mln de lei, bani alocați din bugetul de stat.

„Au fost finalizați peste 221 km de drum cu îmbrăcăminte din asfalt betonic, iar aproape 271 km de drum au fost reparați cu îmbrăcăminte rutieră din pietriș”, conform ASD.

Lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul Programului se desfășoară în 33 de raioane și municipiile Chișinău și Bălți. La efectuarea lucrărilor sunt antrenați zilnic peste două mii de angajați, dintre care o mie de muncitori pe șantiere.

Responsabilii tehnici din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” monitorizează lucrările de reparație, asigurând respectarea tuturor standardelor și proceselor tehnologice. Totodată, pentru a asigura calitatea lucrărilor executate, sunt prelevate probe și efectuate testări în cadrul Laboratorului de Încercări al ASD.

Programul Drumuri Bune pentru Moldova 2020 prevede reparația periodică/ întreținerea drumurilor locale, comunale și a străzilor din localitățile țării. Lucrările urmează să fie finalizate integral până la sfârșitul anului curent.

Sursa: moldpres.md

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.