Sunday, October 25, 2020
Acasă Social A fost ratificat Memorandumul cu UE privind asistenţa macrofinanciară

A fost ratificat Memorandumul cu UE privind asistenţa macrofinanciară


Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

10 Sep. 2020 / 19:19


A fost ratificat Memorandumul cu UE privind asistenţa macrofinanciară

Parlamentul a ratificat, astăzi, Memorandumul de Înţelegere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară în valoare de până la 100 milioane de Euro. Obiectivul asistenţei macrofinanciare este de a atenua nevoile bugetare ale ţării noastre şi de a o ajuta să abordeze vulnerabilităţile externe şi financiare actuale.

Memorandumul de Înţelegere prevede lista de condiţionalităţi care urmează a fi îndeplinite pentru debursarea resurselor de împrumut oferite de UE ţării noastre. Memorandumul conţine 6 condiţionalităţi pe domenii precum climatul de afaceri, buna guvernare, lupta împotriva corupţiei şi gestionarea finanţelor publice.

Ca urmare a realizării condiţionalităţilor incluse în memorandum, Republica Moldova va debursa resurse financiare în două tranşe. Durata acordării împrumutului este de maxim 12 luni, urmând a fi debursată în perioada 2020 – 2021. Debursarea primei tranşe este necondiţionată, în timp ce tranşa a doua va depinde de progresele înregistrate în implementarea prevederilor memorandumului. Împrumutul va fi acordat pentru maxim 15 ani, iar rata dobânzii va depinde de costul la care se va împrumuta Comisia Europeană pe piaţa financiară internaţională.

Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională a Moldovei vor prezenta Comisiei Europene progresele înregistrate în implementarea prevederilor Memorandumului de Înţelegere şi ale condiţionalităţilor convenite între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Memorandumul de Înţelegere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de până la 100 milioane de Euro a fost semnat la Chişinău, pe data de 21 iulie 2020 şi la Bruxelles, pe data de 23 iulie 2020.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...