Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică A fost reținută o persoană în cazul răpirii judecătorului ucrainean

A fost reținută o persoană în cazul răpirii judecătorului ucrainean

O persoană a fost reținută în cazul răpirii judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Pavel Voicu. Oficialul nu a oferit detalii despre persoana respectivă, însă a precizat că cei implicați în răpire ar fi traversat hotarul cu Ucraina.

Voicu a mai declarat că oamenii legii au reușit deja să depisteze mijloacele de transport implicate în operațiunea de răpire a magustratului Ceaus. De asemenea, au fost ridicate mai multe înscrisuri, în limbile română și ucraineană.

„În afară de probele că cei implicați au traversat spre Ucraina, avem drept probe înscrisuri în limba ucraineană, dar asta nu presupune neapărat că sunt din Ucraina”, a menționat Pavel Voicu.

Ministrul de Interne a mai dat asigurări că va monitoriza personal mersul anchetei pe acest caz. Potrivit lui Pavel Voicu, cetățeanul ucrainean Nicolae Ceaus nu poate fi predat autoritățile de la Kiev, în condițiile în care în prezent are statut de solicitant de azil politic la Chișinău. După ce autoritățile din R. Moldova i-au refuzat lui Ceaus acordarea azilului politic, avocatul acestuia, Iulian Bălan a contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău.

Poliția a pornit un proces penal pe acest caz.

„La moment ofițerii de investigație și urmărire penală întreprind toate măsurile în stabilirea tuturor circumstanțelor”, a declarat pentr tv8.md purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Președintele Maia Sandu a cerut MAI și SIS „acțiuni imediate” în acest caz.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare