Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Adjunctul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor reținut pentru abuz de serviciu

Adjunctul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor reținut pentru abuz de serviciu

PCCOCS va solicita plasarea în arest preventiv a adjunctului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

În ziua de luni, 15 februarie 2020, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) l-au reţinut preventiv pentru 72 de ore pe unul dintre adjuncţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi au efectuat un şir de percheziţii la domiciliul, în automobilul şi în biroul de serviciu al acestuia.

Urmărirea penală este în plină desfăşurare, iar pentru stabilirea tuturor circumstanţelor faptei urmează să fie efectuat, în continuare, un volum imens de acţiuni de urmărire penală, cu implicarea şi suportul altor organe de stat – Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Inspectoratul Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI.

Persoana reţinută este bănuită de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizaţii criminale.

În faza imediat următoare, procurorii urmează să-i înainteze învinuirea persoanei vizate şi să depună la judecătorul de instrucţie un demers pentru plasarea acesteia în arest preventiv.

Potrivit legii penale, astfel de infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la trei la opt ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani  (articolul 327, alineat (3) din Codul penal). 
Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare