Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Agenția Medicamentului a autorizat mai multe vaccinuri anti-COVID

Agenția Medicamentului a autorizat mai multe vaccinuri anti-COVID

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a anunțat astăzi că a autorizat condiționat vaccinurile incluse de Organizația Mondială a Sănătății în Lista de utilizare în urgențe: Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V), comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, astăzi a fost desfășurată ședința Comisiei Medicamentului de pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în cadrul căreia s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emiterea Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

În comunicat se specifică că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Tot astăzi, platforma COVAX a anunțat că până în data de 3 martie în R. Moldova vor ajunge 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, produse în Coreea de Sud. Recent, și Guvernul României a decis acordarea primei tranșe de 20 mii de doze de vaccin anti-COVID din cele 200 mii promise anterior. Ieri și Lituania a anunțat că va dona un lot de vaccin țării noastre.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare