Tuesday, May 11, 2021
Acasă Economie Agricultorii moldoveni vor beneficia de 60 de milioane de lei!

Agricultorii moldoveni vor beneficia de 60 de milioane de lei!

[ad_1]

Rusia a oferit Moldovei asistență nerambursabilă în sumă de 59,7 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de Ministerul Finanțelor.

Guvernul a anunțat că banii vor fi folosiți pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit din cauza secetei din acest an. Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat în cadrul ședinței Guvernului de astăzi că acum se lucrează la elaborarea regulamentului privind alocarea banilor fermierilor.
Potrivit autorităților, aproximativ 200 de mii de hectare de teren agricol au fost afectate de seceta și grindina din acest an. Majoritatea culturilor au fost compromise în proporție de 60%. Disperați, agricultorii au ieșit în stradă și au protestat câteva zile la rând. În luna august, după manifestațiile agricultorilor, Guvernul a alocat 300 de milioane de lei pentru pierderile înregistrate. Suma totală a prejudiciilor se ridică, însă, la 900 de milioane de lei. În toamnă, agricultori din 14 raioane, au ieșit din nou la proteste.

”Noi suntem în discuții și cu producătorii agricoli, în special cu asociațiile de producători agricoli care au avut de suferit ca rezultat al secetei.”

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare