Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Alarmant! Instituțiile medicale pline cu gravide infectat cu COVID-19

Alarmant! Instituțiile medicale pline cu gravide infectat cu COVID-19

Situație alarmantă la maternitățile din capitală. Instituțiile medicale sunt pline cu gravide și lăuze infectate cu noul coronavirus. În ultima perioada, infecția este mult mai agresivă și afectează inclusiv bebelușii, care se nasc cu pneumonii. Odată cu creșterea numărului de pacienți și volumul de lucru al medicilor s-a dublat, spun angajații din sănătate.

Acum câteva zile, la maternitatea numărul 2 din capitală erau internate peste 50 de gravide și lăuze, dintre care 40 erau infectate cu noul coronavirus.

TATIANA GUTIUM, directoarea maternității Nr.2 Chișinău: „Sunt internate 53 de paciente, din ele sunt gravide 39, confirmate 40. Celelalte sunt lăuze, sunt cu copii veniți, ginecopate. Inițial, am fost deschiși cu 55 de paturi, dar ultimele săptămâni, noi am fost nevoiți să mai adaugăm zece”.

Potrivit lui Gutium, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul gravidelor bolnave de COVID-19 s-a dublat. A crescut și numărul pacientelor în stare gravă.

TATIANA GUTIUM, directoarea maternității Nr.2 din Chișinău: „Dacă noi, anul trecut, pe timpul acesta aveam 20 25 de gravide și gravidele erau cu stări medii, stări ușoare, pe care noi le monitorizam, acuma pentru stările pe care le au, ele necesită un tratament complex. Situația este alarmantă”.

Starea de sănătate a mamelor afectează și bebelușii, spun specialiștii.

TATIANA GUTIUM, directoarea maternității Nr.2 din Chișinău: „Sunt copii care se nasc și deja au pneumonii. Noi suntem extenuați”.

Iar la Institutul Mamei și Copilului toate locurile preconizate pentru gravide și lăuze infectate sunt ocupate.

MAXIM CAZACU, purtătorul de cuvânt al Institutul Mamei și Copilului: „Avem șase paciente internate. Șase locuri prevăzute și toate șase sunt ocupate. Starea de sănătate este la patru din ele mai gravă, iar două sunt medii”.

Acum câteva zile, directoarea maternității Nr.2 din capitală a declarat pentru TV6 că, anul trecut, două mame infectate și-au pierdut micuții înainte de a-i naște, din cauza complicațiilor provocate de COVID. Femeile însărcinate sunt îndemnate să poarte măști de protecție, iar la primele simptome de boală să se adreseze medicilor. Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei, 940 de gravide au luat virusul.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare