Wednesday, October 28, 2020
Acasă Capitala Aleea pietonală de pe bulevardul Grigore Vieru va fi reabilitată

Aleea pietonală de pe bulevardul Grigore Vieru va fi reabilitată


Primăria municipiului Chișinău informează că pe aleea de pe bd. Grigore Vieru vor fi executate lucrări de reabilitare a infrastructurii pietonale. Pentru definitivarea ultimelor detalii, primarul general, Ion Ceban și viceprimarul capitalei, Victor Chironda au efectuat o inspecție pe teren.

Proiectul de execuție prevede amenajarea pistelor pentru bicicliști, a trotuarelor și a spațiilor verzi, precum și instalarea mobilierului urban. Totodată, va fi montat un sistem de irigare a zonelor verzi și a iluminatului nocturn decorativ pe aleea pietonală.

Edilul capitalei a fost informat de către responsabili că serviciile municipale de profil au început deja intervenția în zonă prin schimbarea corpurilor de iluminat vechi cu cele de tip LED și revopsirea pilonilor de pe artera de circulație. 

Aleea de pe bd. Grigore Vieru este o zonă frumoasă din oraş, dar ne propunem să fie şi amenajată, astfel ca oamenii care se plimbă să primească satisfacţie de la spaţiul de recreere”, a declarat Ion Ceban. 

De asemenea, Î. M. Regia „Exdrupo” va interveni prin lucrări de schimbare a bordurilor deteriorate de la intersecţiile din perimetrul bd. Gr. Vieru și va crea condiții de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Pentru traversarea în siguranță a cetățenilor, trecerile pietonale vor fi supraînălțate. 

Proiectul de reabilitare va fi realizat cu suportul financiar al unei bănci comerciale și a mai multor agenți economici care activează în zonă.
Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Familiile nevoiașe din municipiu au primit lemne pentru iarnă

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii curente, 240 de familii nevoiașe din capitală și din suburbii, au beneficiat de ajutoare la sub...

Cetățeni străini au depus jurământ pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 29 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus...

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să participe la acțiunea de înverzire a orașului

Primăria municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 24 octombrie a.c., va fi organizată o acțiune în cadrul Campaniei de...