Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Astăzi, Poliția de Frontieră a început vaccinarea împotriva COVID-19

Astăzi, Poliția de Frontieră a început vaccinarea împotriva COVID-19

Astăzi s-a dat startul vaccinării împotriva COVID-19 în cadrul Poliției de Frontieră. Primii beneficiari ai vaccinului AstraZeneca sunt 10 polițiști de frontieră, medici și asistente medicale, ai Centrului Medical al IGPF.

„Avem o dorință comună și anume nu doar de a opri ci și a combate această pandemie care ne pune la grea încercare deja de un an de zile. Ne dorim cu toții să locuim într-o societate sănătoasă, fără teama de a mai călători sau de a ne întâlni cu oamenii. Suntem la etapa când lupta antiCovid o poartă și vaccinul, ceea ce ne încurajează pe fiecare. Odată cu imunizarea se formează anticorpi și în contactul cu alte persoane infectate cu Covid-19, fie persoana vaccinată n-o să poarte deloc această infecție sau dacă totuși se va infecta va suporta boala în foarte și foarte ușoară formă. În rezultat, nu vor mai fi internările masive în spitale și nici înregistrarea cazurilor grave sau foarte grave. În continuare să aveți grijă de voi și de cei dragi!”, a menționat medicul-șef al Poliției de Frontieră, Marius Balea.

De notat că cei mai expuși riscului de îmbolnăvire cu noul virus sunt cadrele medicale care au fost implicate în gestionarea situației epidemiologice încă de la începutul pandemiei. Toată aprecierea pentru efortul depus este a lor, a medicilor. Astăzi, ei sunt cei care beneficiază de vaccin anume pentru a continua această luptă cu infecția.

Reamintim că la 2 martie a.c. a fost demarată campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, conform Ordinului 93 MSMPS din 5 februarie 2021 cu privire la implementarea Planului național de imunizare antiCovid-19. Prima etapă de vaccinare cuprinde lucrătorii medicali din prima linie în lupta cu noul virus.’

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare