Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Aureliu Ciocoi: ,,Am putea reveni la restricții mai dure”

Aureliu Ciocoi: ,,Am putea reveni la restricții mai dure”

Republica Moldova ar putea să se confrunte în următoarele zile cu un nou val de infectări cu noul Coronavirus, în contextul marcării sărbătorilor de iarnă. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat pentru presă că, în cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, ar putea fi reintroduse restricţii mai dure.

Aureliu Ciocoi: Dacă se va constata o explozie de infectări, vom reveni la restricţii mai dure

RepublIca Moldova ar putea să se confrunte în următoarele zile cu un nou val de infectări cu noul Coronavirus, în contextul marcării sărbătorilor de iarnă. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat pentru presă că, în cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, ar putea fi reintroduse restricţii mai dure.

„Noi ne aşteptăm la un val nou de infectări, reieşind din considerentul că a fost vacanţă, sărbătorile, au venit foarte mulţi concetăţeni din afara ţării, ca să sărbătorească alături de cei dragi, de familie, de rude. Nu excludem posibilitatea ca valul de infectări să se extindă în următoarele 10-14 zile, luând în consideraţie perioada de incubare a virusului. Prin urmare, monitorizăm cu atenţie cifrele din fiecare zi ale noilor infectări şi în cazul în care se va constata o explozie a noilor infectări, vom fi nevoiţi să revenim la anumite restricţii mai dure”, a declarat prim-ministrul interimar.

Totodată, Aureliu Ciocoi a declarat că există o rezervă spitalicească, care va permite sistemului medical să facă faţă unui nou val de infectări.

„Atestăm acum o uşoară creştere a numărului de cazuri, s-a ajuns la peste 800. Judecând după aceste cifre, sper să atingem un plafon de sub 1.000 de cazuri pe zi, în care sistemul nostru de sănătate rezistă. Există rezerve, s-au eliberat mai multe locuri în spitalele atât din municipiul Chişinău, cât şi din centrele raionale. Prin urmare, există această rezervă spitalicească, care ne va permite să facem faţă unui eventual nou val de infectări. Sunt sigur că vom face faţă”.

Menţionăm că, până acum, în Republica Moldova au fost confirmate 151.687 cazuri de infectare cu COVID-19.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare