Tuesday, May 11, 2021
Acasă Social Autoritatea Aeronautică Civilă are un nou director

Autoritatea Aeronautică Civilă are un nou director

Octavian Nicolaescu, fost director al AAC, a fost repus în funcţie

Fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC) Octavian Nicolaescu, demis la data de 15 octombrie 2019, a fost repus în funcţie printr-o hotărâre a Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani, cu executare imediată din 21 ianuarie 2021.

Potrivit unui comunicat de presă emis de AAC, începând cu octombrie 2018, momentul numirii în funcţie a lui Nicolaescu, echipa Autorităţii Aeronautice Civile a avut mai multe şedinţe de lucru cu reprezentanţii Comisiei Europene şi autorităţile de reglementare din domeniul aviaţiei civile din alte state UE, pentru a evalua şi elimina lacunele depistate în activitatea operatorilor aerieni naţionali şi a AAC.

În urma evaluării efectuate de către inspectorii EASA în luna februarie 2019 pentru perioada 2017-2019, au fost depistate neconformităţi majore, motiv pentru care unele companii aeriene din Republica Moldova au fost incluse în lista de siguranţă a UE.

„În perioada de după misiune, AAC a elaborat şi coordonat cu reprezentanţii Comisiei Europene un plan de acţiuni corective, menite să înlăture neconformităţile identificate şi să permită excluderea operatorilor naţionali din Lista de Siguranţă a UE în aprilie 2020. AAC a întreprins toate măsurile pentru implementarea planului de acţiuni, fapt care a fost apreciat pozitiv de reprezentanţii Comisiei Europene, iar conducerea Autorităţii Aeronautice Civile fiind încurajată să continue acelaşi parcurs, ce ar impulsiona excluderea operatorilor naţionali din Lista de Siguranţă. După demiterea dlui Nicolaescu, planul de acţiuni nu a mai fost implementat, operatorii naţionali rămânând, cu regret, în continuare în Lista de Siguranţă a UE”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit AAC, Octavian Nicolaescu „îşi va continua parcursul profesional, contribuind la dezvoltarea continuă a domeniului care i-a fost încredinţat să îl gestioneze şi să asigure desfăşurarea activării tuturor agenţilor aeronautici în siguranţă”.

Amintim că, fostul director al AAC Octavian Nicolaescu şi adjunctul său Vladimir Gorea au fost suspendaţi din funcţie la 10 septembrie 2019. Octavian Nicolaescu a deţinut funcţia de director al AAC în perioada octombrie 2018-septembrie 2019.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare