Autoritățile de la Ankara: ,,Vladimir Plahotniuc a plecat din țară”

133

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău, nu se află nici în Turcia. Cel puțin asta susțin autoritățile de la Ankara într-o reacție la solicitarea Procuraturii Generale de a-l extrăda.

„La cererea Procuraturii Republicii Moldova din 29 septembrie 2020 de extrădare a fostului lider PDM, autoritățile competente ale Turciei au comunicat că respectivul nu se mai află pe teritoriul lor.

Printr-un răspuns oficial, expediat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, partea turcă ne-a informat că cetățeanul Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Turcia la data de 4 octombrie 2020”, anunță Procuratura Generală.

Amintim că săptămâna trecută în presă au apărut informații precum că Plahotniuc ar fi obținut și cetățenia Turciei. Acestea nu au fost însă confirmate, fiind publicate pe un site apropiat PSRM.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.