Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Autorităţile municipale propun un proiect de securizare şi calmare a traficului pe...

Autorităţile municipale propun un proiect de securizare şi calmare a traficului pe Viaduct

[ad_1]

Sursa imaginii: tv8.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

06 Sep. 2020 / 18:55


Autorităţile municipale propun un proiect de securizare şi calmare a traficului pe Viaduct

Un nou proiect de securizare şi calmare a traficului în capitală. Este vorba despre circulaţia pe Viaduc şi strada Ciuflea, unde ar urma să apară doua treceri de pietoni, o pistă pentru biciclişti, pavaj tactil şi o parcare. Proiectul a fost anunţat de viceprimarul Victor Chironda. Deocamdată, este gata doar o schiţă de proiect care urmează a fi detaliată, relatează Mesager.

Viceprimarul Victor Chironda afirmă că ambuteiajele în acestă zonă se formează din cauza numărului mare de maşini, dar şi a organizării necorespunzătoare a traficului.

„Acum este doar la nivel de idee, s-au făcut nişte propuneri, dar trebuie elaborat chiar proiectul, oricum o să dureze. Necesitatea este pentru a asigura posibilitatea traversării străzii fără a trece subterana în primul rând, în al doilea rând este pentru a asigura o mai bună organizare a traficului”, a menţionat Victor Chironda.

Şoferii care circulă pe Viaduct spun că trecerea pietonală va fi bună numai în cazul în care va fi dotată cu semafor.

„Este riscant că viteza permisă pe Viaduct este de 70 km pe oră, majoritatea mai adaugă 10, este riscant pentru că este trecere subterană”; „Este foarte periculos pentru pietoni, dacă nu va fi semafor mai bine pietonii să se folosescă de pasajul subteran” spun şoferii.

 Iar pietonii au păreri împărţite. 

„Pistă pentru biciclişti cred că ar fi binevenit, dar pentru pietoni cred că ar încurca, aici foarte des circulă”; „Nu are sens, este subterană. Sunt multe blocuri noi acum. Dimineaţa este groaznic mai ales la Ciuflea şi încă dacă mai pune trecere de pietoni în genere va fi complicat. Aşa cum este, este bine”; „ Eu cred că o sa fie o mare problemă pentru pietoni, cât şi pentru şoferi, pentru că trebuie să fie cât mai atenţi, dacă este trecere de pietoni cred că trebuie să fie baraje pentru pietoni instalate unde trebuie, sau un semafor”, spun oamenii.

 Proiectul ar urma sa fie realizat începând cu anul viitor.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare