Boeing 737 MAX autorizat din nou în SUA

57

După aproape doi ani de la imobilizarea la sol, avioanele Boeing 737 MAX pot zbura din nou în SUA după ce Autoritatea Federală pentru Aviaţie Americană a emis o autorizaţie. Totuşi, aeronavele nu vor putea reveni deocamdată pe cerul mondial. Zborurile avioanelor Boeing 737 Max 8 au fost interzise în toată lumea, ca urmare a două accidente, care au provocat 346 de morţi, relatează Moldova 1.

Totodată, Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA a solicitat noi programe de pregătire a piloţilor şi revizuirea sistemului software. Cu toate acestea, 737 MAX, cel mai bine vândut avion Boeing, nu va putea reveni imediat şi în circuitul internaţional, deoarece autorităţile de aviaţie civilă din alte ţări vor trebui să elibereze propria lor autorizaţie.

Începând din martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care este suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Acest sistem a fost conceput special pentru modelul Boeing 737 MAX pentru a preveni o anomalie aerodinamică creată de motoarele mai grele şi cu un diametru mai mare faţă de cele ale precedentelor generaţii de Boeing 737.

Între timp compania aeriană United Airlines a realizat primul zbor transatlantic de pasageri, de la New York la Londra, în care a testat de COVID toţi pasagerii înainte de îmbarcare. Compania aeriană vrea să demonstreze că testarea înainte de îmbarcare ar putea permite redeschiderea rutelor transatlantice. De asemenea, concluziile zborului-test ar putea să elimine măsura carantinării şi ar contribui la redresarea turismului.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.