Saturday, June 12, 2021
Acasă Internațional Brexit: Berlinul avertizează Londra cu privire la consecinţele absenţei unui acord comercial...

Brexit: Berlinul avertizează Londra cu privire la consecinţele absenţei unui acord comercial asupra economiei britanice

[ad_1]

O situaţie nereglementată ar avea „consecinţe foarte semnificative pentru economia britanică”, a apreciat el în cursul unei întâlniri cu presa la Berlin, după o reuniune a miniştrilor finanţelor din UE.

În schimb, el se aşteaptă ca Europa să fie în măsură să-i facă faţă “după pregătirile care au fost deja efectuate”.

Ministrul german a afirmat totuşi că speră în continuare la discuţiile cu Londra „să se ajungă la un rezultat pozitiv”.

La rândul său, comisarul european al afacerilor economice, Paolo Gentiloni, de asemenea prezent la Berlin, a declarat că revine Londrei responsabilitatea de a “restabili încrederea” cu UE.

„În orice caz, noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărui rezultat negativ extraordinar al acestei discuţii”, a adăugat fostul premier italian.

După ieşirea oficială a Regatului Unit din UE la 31 ianuarie, britanicii şi blocul comunitar au început negocieri asupra viitoarelor lor relaţii comerciale şi securitare.

Dar convorbirile trenează de mai multe luni şi acordul comercial între cele două părţi, care ar urma să permită evitarea reintroducerii taxelor vamale, pare dificil de concretizat.

În timp negocierile pentru a se evita un „no deal” la 1 ianuarie rămân în impas, Londra a imputat Bruxellesului originea disputei care a tensionat o nouă sesiune de negocieri săptămâna trecută.[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare