Wednesday, October 28, 2020
Acasă Uncategorized Câmpiile Moldovei continuă să fie afectate de incendii. Un imaș, cuprins de...

Câmpiile Moldovei continuă să fie afectate de incendii. Un imaș, cuprins de flăcări la Cahul


Ieri, 31 iulie, pompierii din sudul țării au lichidat un incendiu de vegetație uscată din apropierea localității Câșlița-Prut, raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 11:57.

La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Salvatorii au stabilit că iarba uscată de pe un imaș a fost cuprinsă de flăcări. Pentru localizarea arderii au lucrat 18 persoane, inclusiv reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate șase unități de tehnică.

Pompierii au reușit localizarea arderii către ora 14:28, evitând răspândirea focarului. Incendiul a fost lichidat la ora 15:17. Potrivit IGSU, nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 20 de hectare de vegetație uscată, dar și a afectat mai mulți arbuști.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nouă intervenții ale echipelor de pompieri pentru lichidarea incendiilor. În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericolul excepțional de incendiu în perioada 31 iulie – 06 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul incendiilor de vegetație. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice.

Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriștea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile și extinderea acestora.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Partidul ȘOR insistă pe crearea asociațiilor agricole colective. „Vor putea face față provocărilor și amenințărilor”

Partidul Politic ȘOR a lansat o serie de propuneri în vederea susținerii agricultorilor care se confruntă cu probleme grave în acest an, cauzate...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....