Sunday, January 17, 2021
Acasă Uncategorized Câmpiile Moldovei continuă să fie afectate de incendii. Un imaș, cuprins de...

Câmpiile Moldovei continuă să fie afectate de incendii. Un imaș, cuprins de flăcări la Cahul


Ieri, 31 iulie, pompierii din sudul țării au lichidat un incendiu de vegetație uscată din apropierea localității Câșlița-Prut, raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 11:57.

La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Salvatorii au stabilit că iarba uscată de pe un imaș a fost cuprinsă de flăcări. Pentru localizarea arderii au lucrat 18 persoane, inclusiv reprezentanții autorităților publice locale, fiind utilizate șase unități de tehnică.

Pompierii au reușit localizarea arderii către ora 14:28, evitând răspândirea focarului. Incendiul a fost lichidat la ora 15:17. Potrivit IGSU, nimeni nu a avut de suferit, iar focul a nimicit 20 de hectare de vegetație uscată, dar și a afectat mai mulți arbuști.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate nouă intervenții ale echipelor de pompieri pentru lichidarea incendiilor. În contextul avertizării emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind pericolul excepțional de incendiu în perioada 31 iulie – 06 august, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul incendiilor de vegetație. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice.

Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul, vegetația, dar și miriștea uscată în apropiere spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile și extinderea acestora.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

foto | Lucrările de renovare a subteranei din apropierea podului de la Botanica sunt în toi. Așa arată pasajul după reparația scărilor

Foto: ZUGO Lucrările de renovare a pasajului subteran din apropierea podului de la Botanica sunt în toi. ZUGO a vizitat obiectivul...

S-a stins din viață consilierul municipal Iurie Harmelin. Oficialul este și fondatorul teatrului „С улицы Роз”

Foto: sputnik.md Iurie Harmelin, fondatorul teatrului „С улицы Роз” din Chișinău s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii...

Peste 20 de cazuri noi la Strășeni și Rezina. De unde sunt cei 426 de pacienți diagnosticați astăzi cu virusul COVID-19?

Foto simbol: wabi.tv Astăzi în Moldova s-au înregistrat 426 de infectări cu virusul COVID-19. Cele mai multe dintre ele sunt înregistrate...

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...