Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Când vor ajunge în Moldova 117 mii doze de vaccin anti-COVID

Când vor ajunge în Moldova 117 mii doze de vaccin anti-COVID

Alte peste 117 mii doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în Moldova până la sfârşitul lunii aprilie

Peste 117 mii doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în Republica Moldova în luna martie şi aprilie. Anunţul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) în cadrul unei conferinţe de presă privind procesul de imunizare. Astfel, ţara noastră va beneficia de seruri gratuite AstraZeneca şi Pfizer, oferite de către UNICEF şi Platforma COVAX, relatează Mesager.

„Până la sfârşitul lunii martie vom primi mai mult de 21 mii doze AstraZeneca şi la sfârşitul lunii aprilie încă 72 de mii de doze AstraZeneca. La fel, la sfârşitul lunii martie prin intermediul UNICEF mai mult de 24 mii de doze Pfizer. Şi dacă să facem o sumare, noi practic ne vom permite să trecem de la faza unu la faza doi, unde vor fi implicaţi în vaccinare persoanele cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanele cu comorbidităţi, care activează în educaţie şi aşa mai departe”, a declarat coordonatoarea campaniei de vaccinare, Neli Revenco.

Potrivit specialiştilor, până în prezent, în Republica Moldova s-au vaccinat împotriva COVID-19 0,2% din populaţie. În dimineaţa zilei de miercuri, numărul lucrătorilor medicali imunizaţi era de circa 7.400. Potrivit reprezentanţilor ANSP, din primul lot de seruri, 13 raioane deja au încheiat procesul de imunizare. În cea de-a doua etapă, vor fi vaccinate persoane cu vârsta de peste 60 de ani, cei care suferă de maladii cronice, profesorii, educatorii şi angajaţii care asigură ordinea publică.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare