Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Câți moldoveni au fost vaccinați împotriva COVID-19

Câți moldoveni au fost vaccinați împotriva COVID-19

Numărul moldovenilor vaccinați împotriva coronavirusului nu a depășit 2%, anunță specialiștii Agenției de Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Nici 2% din cetățenii moldoveni au primit vaccinul împotriva COVID-19. Este vorba de un număr de 50 410 persoane, ce reprezintă peste 1,5 procente din populația țării.

Informațiile au fost prezentate de sepcialiștii Agenției Naționale de Sănătate Publică. În cinci săptămâni de când a fost dat startul campaniei naționale de vaccinare, au fost imunizați 57 la sută din angajații sistemului medical și circa 11 mii de persoane incluse în etapa doua de vaccinare.

De la începutul campaniei și până astăzi au fost monitorizate 957 de evenimente post imunizare, marea majoritate au fost reacții adverse ușoare ce includ febră și dureri musculare. 14 raioane din țară au utilizat aproape în totalitate stocurile de vaccin repartizate.

Toate persoanele vaccinate sunt înregistrate în registrul electronic de vaccinare COVID-19. Reprezentanții ANSP anunță și abateri de la Programul Național de Imunizare. Astfel, s-a constatat că în 29 de raioane au fost incluse în liste 395 de persoane care nu făceau parte din categoriile pasibile vaccinării.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare