Saturday, July 31, 2021
Acasă Internațional Ce măsuri dure impun țările europene

Ce măsuri dure impun țările europene

Valul doi al pandemiei de COVID-19 din Europa a ajuns în punctul în care nu mai poate fi controlat, astfel că multe ţări recurg la măsuri şi mai dure. De mâine, în Franţa va fi reinstituită carantină generală pentru o lună. Germania va intra într-un lockdown parţial pe întreaga durată a lunii noiembrie. Bulgaria închide şcolile şi universităţile, iar Ucraina prelungeşte starea de urgenţă până pe 31 decembrie, relatează Mesager.

Francezii nu vor mai avea voie să iasă din case, decât pentru a merge la lucru sau la medic. Restaurantele, barurile şi alte activităţi neesenţiale vor fi închise, nu însă şi şcolile. Totodată, cele mai multe puncte de trecere a frontierei vor fi închise.

Şi Germania impune o carantină parţială pentru următoarele patru săptămâni. Vor fi închise restaurantele, barurile şi cinematografele, dar magazinele şi şcolile vor continua să funcţioneze. Restricţiile încep de luni şi rămân în vigoare până la sfârşitul lunii noiembrie.

Autorităţile bulgare au dispus închiderea universităţilor şi a învăţământului secundar. De asemenea, localurile nocturne şi-au sistat activitatea.

În Cehia, oamenii nu mai au voie să iasă pe stradă de la ora 21:00 până la 05:00. Duminica, magazinele sunt închise, cu excepţia benzinăriilor şi a farmaciilor. Nemulţumiţi de noile restricţii, cehii au ieşit în stradă.

În plină pandemie, medicii spanioli din sistemul public au anunţat că intră în grevă.

La Roma, proprietarii de restaurante, bucătarii şi barmanii au aşternut direct pe caldarâm feţe de masă şi au pus tacâmuri în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a închide restaurantele şi barurile.

În România, numărul de locuri la terapie intensivă s-a dublat, iar bilanţul zilnic de contaminări trece deja de cinci mii, iar Klaus Iohannis a anunţat că nu vrea o nouă carantină naţională, pentru moment.

Ucraina a prelungit până pe 31 decembrie starea de urgenţă impusă în luna martie. Conform noilor măsuri, restaurantele vor fi deschise doar până la ora 22:00 şi va fi limitat numărul de persoane la evenimente. Ţara vecină a înregistrat în ultimele 24 de ore alte peste 7.300 de cazuri noi.

[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare