Wednesday, July 28, 2021
Acasă Frumusețe Ce uleiuri te ajută să ai un păr sănătos și strălucitor

Ce uleiuri te ajută să ai un păr sănătos și strălucitor


Utilizarea uleiurilor în îngrijirea părului este o tendință actuală, începând cu produsele ce conțin uleiuri esențiale pînă la balsamurile de casă pregătite cu ulei de cocos.

De-a lungul secolelor, oamenii utilizau uleiurile în diverse scopuri medicinale și cosmetice. Acum, acestea sunt prezente în componența multor șampoane, serumuri și alte produse de îngrijire a părului. De asemenea, aceste uleiuri, presate la rece, pot fi folosite și pentru propriile tratamente de îngrijire a părului.

Uleiurile esențiale și uleiurile presate la rece

Uleiurile esențiale sunt extrase din plante. Mirosul uleiului este asemenea plantei din care este extras. De exemplu, este necesar de 220 de kilograme de flori de lavandă pentru a extrage un litru de ulei de lavandă.

Uleiurile presate la rece (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de migdale și uleiul de măsline) provin de asemenea din plante, dar au un miros mai neutru. Uleiul presat la rece este acel ulei care a fost obținut prin utilizarea unei tehnologii de producție ce presupune folosirea unui regim termic redus.

Avantajele uleiurilor esențiale și a celor presate la rece

-Uleiul de migdale calmează și hidratează pielea capului.

-Uleiul de cedru stimulează pielea capului și favorizează creșterea părului.

-Uleiul de mușețel adaugă strălucire și face părul mai moale. Calmează pielea capului.

-Uleiul de salvie favorizează creșterea părului.

-Uleiul de cocos hidratează părul și conferă strălucire.

-Uleiul de jojoba hidratează părul, fiind un nutrient pentru pielea scalpului.

-Uleiul de lavandă conferă părului strălucire și reduce mătreța.

-Uleiul de argan hidratează, hrănește și oferă antioxidanți părului.

-Uleiul de rozmarin stimulează rădăcinile, îmbunătățește creșterea părului și crește circulația sangvină în regiunea scalpului.

– Uleiul de santal ajută la regenerarea vârfurilor despicate și conferă părului miros plăcut.

Cum utilizați uleiuri esențiale pentru păr

Cu cât îl aplici pe un păr mai ud, cu atât se diluează efectul și substanțele benefice din ulei. Cu cât este părul mai uscat, cu atât mai puternic este efectul și concentrația sa.

Uleiurile se aplică numai pe vârfuri, mai ales pe lungimile mai uscate și se începe întotdeauna doar cu o picătură sau două. Dacă părul absoarbe suficient și simți că mai are nevoie, poți insista. Uleiul de păr este un produs pentru păr care îți poate aduce numeroase beneficii, dacă știi cum să îl folosești corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare