„Suntem în așteptarea primului lot de vaccinuri. Noi încă nu cunoaștem ce vaccinuri vom primi, s-ar putea să fie Pfizer sau Moderna. Până la urmă, cred că nu este atât de important care dintre aceste două vaccinuri îl vom primi. Avem garanția că sunt asigurate condițiile tehnice dacă este vorba de vaccinul Pfizer care are nevoie de păstrarea la temperaturi de –70 °C. Eu vă asigur că avem toate condițiile pentru a depozita până la 200 000 de vaccinuri”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Referitor la vaccinul realizat de Federația Rusă, Sputnik V, Ciocoi a spus că Moldova va permite importul doar al vaccinurilor care sunt autorizate de Organizația Mondială a Sănătății și Agenției Europene a Medicamentului. „Atât timp cât un vaccin nu este autorizat de aceste organizații, noi nu-l vom introduce pe piața din Republica Moldova”.

Amintim, Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a aprobat Planul național de imunizare anti-COVID-19, în scopul reducerii morbidității și mortalității provocate de infecția cu coronavirus. Documentul poate fi accesat AICI.