Sunday, June 13, 2021
Acasă Internațional Cel puțin 39 morți după scufundarea a două bărci cu migranţi, în...

Cel puțin 39 morți după scufundarea a două bărci cu migranţi, în Marea Mediterană

Cel puţin 39 de imigranţi au murit marți în Marea Mediterană, după ce două bărci plecate din Tunisia s-au scufundat în timp ce încercau să traverseze către insula italiană Lampedusa, a declarat ministerul tunisian al Apărării, potrivit Mediafax.

Paza de coastă a salvat alte 165 de persoane, iar căutările pentru mai mulţi supravieţuitori sunt încă în desfăşurare în largul coastei orașului-port Sfax, din Tunisia, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului Mohamed Zekri. Toţi migranţii provin din Africa subsahariană, a adăugat el.

Linia de coastă din apropierea oraşului-port tunisian Sfax a devenit un punct de plecare major pentru migranții care fug de conflict şi sărăcia din Africa şi Orientul Mijlociu şi caută o viaţă mai bună în Europa.

În 2019, aproximativ 90 de imigranţi africani s-au înecat atunci când barca lor s-a răsturnat în largul coastei tunisiene, după ce a plecat spre Europa din Libia, într-unul dintre cele mai grave dezastre de acest gen cu care au trebuit să se confrunte autorităţile tunisiene.

Numărul migranţilor tunisieni care ajung pe ţărmurile italiene a crescut de cinci ori la 13.000 în 2020, a declarat un grup pentru drepturile omului, atribuind creşterea dificultăţilor economice din Tunisia.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare