Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Ceremonia de prezentare a asistenței umanitare din partea României

Ceremonia de prezentare a asistenței umanitare din partea României

Dacă în mai 2020 asistența umanitară din partea României a fost întâmpinată sub podul din cartierul Telecentru al Capitalei, ceea ce a generat critici dure în rândul societății, în acest an ceremonia are loc în Piața Marii Adunări Naționale. 

„Mă bucur să salut delegația României, bine ați venit. Suntem recunoscători României pentru acest ajutor gratis. Ajutor umanitar care va ajunge în spitalele noastre și mă bucur că vine foarte repede după discuțiile pe care le-am avut cu instituțiile europene și președintele Klaus Iohannis. Este foarte important pentru noi să vedem această deschidere. Este apreciat acest ajutor, care este o dovadă clară de prietenie. Suntem recunoscători și pentru ajutorul acordat sectorului agrar. Așteptăm cu nerăbdare să ajungă și vaccinul în R. Moldova”, a spus președinta Maia Sandu.

Convoiul cu echipamente de protecție împotriva virusului COVID-19 în valoare de circa 48 de milioane de lei oferite de România țării noastre a fost întâmpinat în această dimineață în Vama Leușeni. Coloana a fost formată din 13 mașini.

Ajutorul umanitar este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane și 100 de mii de mănuși de unică folosință.

Ceremonia de predare a asistenței umanitare se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00. După aceasta se va face un tur al celor 13 camioane cu asistență umanitară, apoi vor urma declarații de presă.

Amintim că în mai 2020 alte 20 de camioane cu ajutor umanitar din partea României au fost întâmpinate sub podul din cartierul Telecentru din Chișinău, gest care a trezit critici dure în rândul politicienilor din opoziție și societății civile.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare