Thursday, October 29, 2020
Acasă Internațional Chinezii au introdus mii de gâște într-unul din cele mai mari deșerturi...

Chinezii au introdus mii de gâște într-unul din cele mai mari deșerturi din țară: Ce au vrut să descopere


Circa 2.000 de gâşte au fost introduse la sfârşitul lunii mai în parcul industrial chino-israelian de prevenire şi control al deşertificării din judeţul Dengkou pentru a consuma iarba de pe 50 de hectare plantate cu peri. Chinezii au vrut să vadă dacă păsările sunt mai eficiente decât oamenii.

„Gâştele au avut un efect evident, buruienile dispărând în mare măsură”, a declarat Wang Huimin, un muncitor din cadrul parcului.

Potrivit lui Wang, gâştele ajută la economisirea costurilor forţei de muncă cu până la 250.000 de yuani (aproximativ 36.000 de dolari americani) pentru eliminarea buruienilor şi ajută totodată la fertilizarea solului.

Păsările urmează să fie vândute în octombrie, ceea ce va aduce un venit de până la 300.000 de yuani (aproximativ 43.000 de dolari americani), a precizat Wang.

Yuan Yan, directorul biroului pentru agricultură, creşterea animalelor şi ştiinţă şi tehnologie din Dengkou, a declarat că aceste gâşte reprezintă atât o modalitate biologică de a elimina buruienile, cât şi o sursă de venit, un proces eficient pentru controlul mediului deşertic.

Al optulea cel mai mare deşert din China, Ulan Buh, acoperă o suprafaţă totală de 1 milion de hectare, aproape o treime din suprafaţa sa fiind în Dengkou. După 70 de ani de management ecologic, peste 180.000 de hectare au fost plantate cu vegetaţie, care constituie o barieră ecologică.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Al doilea val de COVID-19 vine cu noi recorduri de infectări în Italia

Valul doi al pandemiei de coronavirus vine cu noi recorduri de infectări în Italia. Țara, printre cele mai afectate în primul val, înregistrează din...

Al doilea val al pandemiei face ravagii în Europa

Al doilea val al pandemiei face ravagii în Europa. Cehia, Germania, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Italia înregistrează recorduri privind numărul de îmbolnăviri cu...