Friday, January 15, 2021
Acasă Internațional Cine este moldoveanca reținută în urma asaltului de la Capitoliu

Cine este moldoveanca reținută în urma asaltului de la Capitoliu

Zeci de persoane au fost reţinute în urma asaltului de la Capitoliu, când susţinătorii lui Donald Trump au intrat în clădire pentru a împiedica Congresul să certifice voturile electorilor în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Autorităţile americane au comunicat că, pe 6 ianuarie, printre persoanele reţinute sunt şi doi cetăţeni vorbitori de limbă rusă, dintre care unul are nevoie de un traducător. Era vorba despre doi cetăţeni originari din Republica Moldova – Eugenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, şi fiica acesteia, Kristina Malimon, ambele şi cetăţeni ai SUA, acuzate de pătrundere ilegală în Capitoliu.

Kristina Malimon, în vârstă de 28 de ani, este o tânără activistă din Partidul Republican şi o simpatizantă înflăcărată a preşedintelui american, Donald Trump. Ea este vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Republicanilor din statul Oregon, oraşul Portland, acolo un Kristina Malimon îşi are reşedinţa.

Într-un interviu pentru presa rusă, Kristina Malimon a declarat că este originară din oraşul Bălţi, Republica Moldova.  Pe contul său de Instagram, Kristina Malimon are peste 25.000 de urmăritori şi este foarte activă în promovarea mesajelor pro-Trump. Ea susţine că nu este de acord cu rezultatul alegerilor din SUA. În opinia sa, scrutinul a fost fraudat, iar Donald Trump este cel care a învins în alegeri.

Kristina Malimon a postat mai multe fotografii pe contul său de Instagram alături de personalităţi importante apropiate de Donald Trump, precum Roger Stone, Candace Owens şi guvernatorul Kristi Noem. Tot pe Instagram, tânăra a postat o fotografie prin care a arătat că a fost prezentă la mitingul lui Donald Trump, organizat miercuri, în faţa Casei Albe, unde, în urma discursului ţinut de preşedintele american, susţinătorii acestuia au luat cu asalt Capitoliul.

Kristina Malimon alături de Roger Stone, fost consilier al lui Donald Trump, graţiat de preşedintele american după ce acesta fusese condamnat pentru sperjur.

Într-un video publicat pe pagina sa de YouTube, în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA, Kristina Malimon s-a adresat cetăţenilor slavi stabiliţi în SUA, pe care îi îndeamnă să „salveze America de socialism”. Ea susţinea că „religia este în pericol” şi că toţi trebuie să voteze cu Donald Trump.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O nouă tulpină de Coronavirus detectată în Japonia

Patru persoane care au sosit la Tokyo din Brazilia au fost confirmate cu o nouă variantă a coronavirusului, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din...

Un avion din Indonezia s-a prăbușit după decolare

Autorităţile aeronautice din Indonezia au anunţat, sâmbătă, că au pierdut contactul cu un avion de pasageri de tip Boeing care efectua o cursă internă. ACTUALIZARE...

Sute de mii de persoane părăsesc Marea Britanie

Sute de mii de persoane au părăsit Marea Britanie din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei, informează un studiu publicat vineri şi citat...

Suporterii pro-Trump au pătruns în birourile reprezentanților Congresului

Imaginile surprinse în interiorului clădirii Capitolului arată cum susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump, au intrat în birourile reprezentanților Congresului și cum umblă...