Concursul „Descoperim Eroi în localitate la noi” și-a desemnat învingătorii. În total, în competiție au fost înscrise 57 de cercetări individuale și 18 cercetări de grup. Numărul elevilor participanți din Moldova în acest an a fost de 111.

Liceenii au produs 68 de lucrări, dintre care 32 au fost nominalizate ca fiind finaliste: 28 de elevi învrednicindu-se de locuri premiante, iar 25 – de mențiuni. Sinteza lucrărilor-premiate va face, de asemenea obiectul publicației, alături de lucrările de gimnaziu.

Lucrările au fost expuse sub formă de materiale video, postere, jurnal-cronică prezentări în format Power Point. 13 dintre aceste lucrări au fost selectate pentru publicare ulterioară într-o culegere de produse ale proiectului.

Învingătorii concursului vor participa în luna noiembrie la o tabără online de studiere a istoriei, organizată în Berlin, Germania.

Vedeți mai jos lista câștigătorilor.

Concursul „Descoperim Eroi în localitate la noi” este parte a proiectului interregional din patru țări: Ucraina, Belarus, Georgia și Republica Moldova „Concurs cu tematica pentru elevi si studenți 2019-2020”.

În Republica Moldova, prima ediție a concursului s-a desfășurat în anul 2017 și a întrunit 135 elevi cu vârsta între 14 și 21 ani de la 23 de instituții, îndrumați de 32 cadre didactice; elevii-participanți care au produs în total 101 lucrări.