Saturday, May 15, 2021
Acasă Politică CNA a reținut un avocat pentru mită de 52 mii de...

CNA a reținut un avocat pentru mită de 52 mii de euro

Un avocat din capitală a intrat în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie, după ce a fost denunţat că ar fi pretins mită în valoare de 52 000 de euro de la mama unui inculpat, ale cărui interese le-a reprezentat în instanţele de judecată. Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruți pentru a-l scăpa de închisoare, bărbatul fiind învinuit de omor.

Din materialele cauzei rezultă că, bănuitul ar fi contactat-o pe mama inculpatului, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie şi că i-ar putea determina să-i achite feciorul, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi pretins 45 000 de euro, iar peste un timp – încă 7000 de euro. În total, denunţătorul a transmis personal şi prin terţi suma de 52 000 de euro.

După ce a fost denunţat, ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie au iniţiat o urmărire penală pentru trafic de influenţă. Astăzi, în urma acţiunilor de urmărire penală, avocatul a fost reţinut şi plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 8 ani de detenţie sau amendă penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare