Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Cod Galben de gheţuş şi polei

Cod Galben de gheţuş şi polei

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis până mâine Cod Galben de polei şi ghețuș, valabil pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, azi şi mâine vor cădea precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe arii extinse se va forma polei, pe drumuri se va menține ghețuș.

Primele zile ale săptămânii curente vor fi caracterizate de valori termice până la 9 grade Celsius, ziua, şi până la 3 grade cu plus, noaptea. La nord, termometrele vor indica temperaturi nocturne până la minus 2 grade.

Surse de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat au precizat la solicitarea MOLDPRES că în luna februarie, din fenomenele meteorologice stihinice cel mai frecvent se observă ninsori abundente, ele fiind posibile în medie o dată în cinci ani. Depuneri puternice de polei şi chiciură sunt posibile în medie o dată în șapte ani, iar vânt şi viscol puternic – în medie o dată în 10 ani. Scăderea temperaturii aerului până la -25ºС și mai jos se poate semnala în medie o dată în 10-30 ani în jumătatea de nord a țării și o dată în 40-60 ani – în cea de sud.

La rândul lor, salvatorii atenționează că din cauza poleiului şi ghețușului pe drumuri se va complica circulația rutieră, sunt posibile avarii pe liniile de electricitate și ruperea ramurilor copacilor. În acest context, salvatorii şi poliția cer de la populație prudență, evitându-se locurile periculoase şi deplasările care nu sunt urgente.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare