Saturday, May 15, 2021
Acasă Economie Compania Huawei își exprimă interesul pentru dezvoltarea parteneriatului de afaceri în R....

Compania Huawei își exprimă interesul pentru dezvoltarea parteneriatului de afaceri în R. Moldova

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Reprezentanții companiei Huawei au exprimat interesul pentru dezvoltarea parteneriatului de afaceri în Republica Moldova. În acest scop, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții companiei chineze. Subiectul central al discuțiilor a vizat examinarea posibilităților de implementare și dezvoltare a proiectelor TIC în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În prezent, compania Huawei este un partener strategic al operatorilor locali de servicii de comunicații, oferind peste 100 locuri de muncă în Republica Moldova. Totodată, a participat în cadrul Moldova Cyber Week, iar prin intermediul proiectului  Huawei Academy acordă suport necesar în dotarea laboratoarelor IT, studenților de la UTM.

Premierul a salutat interesul companiei chineze de a dezvolta și alte proiecte digitale în țara noastră, în scopul facilitării accesului cetățenilor la servicii IT inovatoare, având în vedere că situația pandemică a determinat lumea și mai mult să emigreze în spațiul online. În acest sens, Aureliu Ciocoi a menționat necesitatea Republicii Moldova de a întări capacitățile sistemului educațional în ceea ce privește învățământul online, respectiv, Guvernul este deschis pentru examinarea oportunităților de colaborare în acest domeniu.

În contextul situației pandemice, șeful interimar al Executivului a apreciat sportul companiei Huawei, prin donația a 30 000 măști medicale de protecție și 1 000 de echipamente de protecție oferite autorităților publice din Republica Moldova pentru a spori capacitățile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

Huawei este o companie chineză producătoare de echipamente de telecomunicații și furnizor global al infrastructurii TIC. Aceasta dezvoltă soluții integrate în domeniile: rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud.

În anul 2019, Huawei a contribuit cu cca 15 milioane de lei impozite pe venit, la bugetul public al Republicii Moldova.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare