Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Condiţii suplimentare pentru activitatea transportatorilor şi a pieţelor comerciale

Condiţii suplimentare pentru activitatea transportatorilor şi a pieţelor comerciale

CNESP vine cu condiţii suplimentare pentru activitatea transportatorilor şi a pieţelor comerciale

CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local şi municipal la 50% din capacitate. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, CNESP a luat această decizie, după ce cele mai reprezentative asociaţii patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19 în unităţile de transport.

„Deşi decizia anterioară a CNESP i-a nemulţumit pe transportatori, aceasta a fost argumentată de riscul înalt de contactare a virusului în timpul călătoriilor în transport; nerespectarea măsurilor de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 atât de către prestatorii de servicii de transport, cât şi de pasageri; precum şi creşterea indicatorilor epidemiologici ai infecţiei Covid-19”, se arată în comunicatul sursei citate.

Prin urmare, în urma discuţiilor purtate de autorităţile competente cu asociaţiile patronale în transport, s-a convenit:

  1. – Asociaţiile patronale îşi asumă răspunderea că vor respecta strict măsurile de control şi prevenire a răspândirii infecţiei Covid-19.
  2. – În perioada 20-28 februarie 2021 va fi verificat nivelul de conformare a operatorilor de transport rutier la cele agreate şi de respectare a măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfăşoară activităţi conexe transportului rutier.
  3. – În data de 26 februarie 2021, specialişti ai MAI, MEI şi ANTA vor evalua şi vor prezenta public informaţia privind nivelul de respectare în transport a măsurilor epidemiologice.
  4. – CNESP va decide asupra măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19 în transport, care vor fi aplicabile după 28 februarie 2021.

Potrivit deciziei CNESP, dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de repectare a măsurilor epidemiologice în trafic, va fi aprobată decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor (limitarea numărului de persoane în transportul feroviar şi rutier în trafic raional şi interraional – proporţional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local şi municipal – în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare), iar dacă nu va fi demonstrată – se va anula suspendarea de astăzi a deciziei.

Ţinând cont de răspândirea neuniformă a infecţiei Covid-19 în teritorii, CNESP a decis că activitatea pieţelor va fi reglementată de către Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, şi a transmis acastă competenţă către APL, care vor putea aplica şi alte măsuri de sănătate publică, în conformitate cu gradul de alertă atestat local şi în baza Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu Covid – Versiunea 2, (aprobat prin H. nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP).

De asemenea, CNESP a decis interzicerea activităţii cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor incluse în codul CAEM 56.30 şi a ringurilor de dans incluse în codul CAEM 93.29, indiferent de denumirea de firmă a unităţii: disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club, etc.

Conferinţele ştiinţifice şi competiţiile sportive, în continuare, nu vor putea fi desfăşurate cu prezenţa fizică a persoanelor, excepţie reprezintă competiţiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare