Tuesday, January 19, 2021
Acasă Educație Copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor...

Copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor fi alimentați de patru oriPrimarul general de Chișinău, Ion Ceban, a publicat un comunicat în care menționează că, în scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din capitală în contextul pandemiei de COVID-19, Primăria municipiului Chişinău va întreprinde un șir de acțiuni.

În cadrul postării pe Facebook, primarul menționează că „au fost aprobate și expediate directorilor de grădinițe reglementările-cadru speciale de punere în aplicare a instrucțiunilor privind pregătirea pentru redeschidere și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie”.

De asemenea, în această săptămână, vor fi distribuite prin grădinițe pliante informaționale pentru cadrele didactice și părinți.

Alte acțiuni care urmează a fi întreprinse sunt:
# copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor fi alimentați de patru ori pe zi;
# urmează ca fiecare grădiniță să elaboreze orarul de venire-plecare al copiilor;
# începând de astăzi (17 august), vor fi desfășurate instruiri online ale asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției în scopul protecției și siguranței copiilor.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

(Interviu) Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică a USM, despre fuziunea USM și USDC

Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică la USM, profesoară universitară, doctoră habilitată i-a vorbit corespondentului SIRP despre avantajele și perspectivele fuziunii (prin absorbție) a...

Situația COVID-19 în școlile din țară

Conform ultimelor date actualizate, la 23 octombrie, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 291, iar 6882 de elevi au fost plasați în...

Povestea profesoarei care a deschis acolo o școală de IT pentru copii

După cinci ani de predare a limbii engleze în școlile private din Chişinău, a decis să se întoarcă în localitatea de baștină pentru a...