Monday, October 26, 2020
Acasă Educație Copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor...

Copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor fi alimentați de patru oriPrimarul general de Chișinău, Ion Ceban, a publicat un comunicat în care menționează că, în scopul reluării activităţii instituţiilor educaţionale din capitală în contextul pandemiei de COVID-19, Primăria municipiului Chişinău va întreprinde un șir de acțiuni.

În cadrul postării pe Facebook, primarul menționează că „au fost aprobate și expediate directorilor de grădinițe reglementările-cadru speciale de punere în aplicare a instrucțiunilor privind pregătirea pentru redeschidere și reluarea activității instituțiilor de educație timpurie”.

De asemenea, în această săptămână, vor fi distribuite prin grădinițe pliante informaționale pentru cadrele didactice și părinți.

Alte acțiuni care urmează a fi întreprinse sunt:
# copiii se vor afla la grădiniță șapte ore pe zi și vor fi alimentați de patru ori pe zi;
# urmează ca fiecare grădiniță să elaboreze orarul de venire-plecare al copiilor;
# începând de astăzi (17 august), vor fi desfășurate instruiri online ale asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău privind măsurile de prevenire a infecției în scopul protecției și siguranței copiilor.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

(foto) Cifrele și arta, îmbinate frumos de Olga Chicu, profesoară la Academia de Studii Economice a Moldovei

Proiectul „Să ne cunoaștem profesorii” continuă, având-o de această dată protagonistă pe Olga Chicu, dr. lect. univ., Departamentul Econometrie și Statistică Economică ASEM.

Ziua ușilor deschise ,,Clasa Viitorului”

Clasa Viitorului și-a deschis larg ușile către școlile din țară în cadrul evenimentului online Ziua ușilor deschise „Clasa Viitorului”. La eveniment au fost prezenți...

(Interviu) Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică a USM, despre fuziunea USM și USDC

Otilia Dandara, prorectoră pentru activitatea didactică la USM, profesoară universitară, doctoră habilitată i-a vorbit corespondentului SIRP despre avantajele și perspectivele fuziunii (prin absorbție) a...

Profesorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei au primit laptopuri performante 

Administrația Universității Tehnice a Moldovei își propune să sublinieze și să stimuleze în continuare calitatea, profesionalismul, entuziasmul și implicarea cadrelor didactice în evoluția de...