Sunday, November 1, 2020
Acasă Social COVID-19 în Moldova: 626 de cazuri noi înregistrate

COVID-19 în Moldova: 626 de cazuri noi înregistrate


Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

19 Aug. 2020 / 16:51


COVID-19 în Moldova: 626 de cazuri noi înregistrate

Alte 626 de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, iar patru dintre ele sunt de import din Turcia.

Astfel, bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 31.415 cazuri.

În total au fost efectuate 2889 de teste, incusiv 2311 – primar şi 578 – repetat.

Din numărul total de cazuri, 29 sunt lucrători ai sistemului de sănătate: medici – nouă, asistenţi medicali – 18, personal auxiliar – doi.

512 din persoane infectate sunt în stare gravă, dintre care 31 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată, 1.257 – de gravitate medie, iar celelalte – satisfăcătoare.

„Spre regret, săptămâna precedentă a arătat că nu toţi cetăţenii şi chiar autorităţile respectă cerinţele, acea indiferenţă sau nepăsare care este manifestată de către noi toţi, cetăţenii Republicii Moldova, ne aduce la această statistică dramatică pe care o avem astăzi. Doar când apare un poliţist cetăţenii se disperserază, cum ei au plecat, conştient prelungesc activitatea”, a declarat Sergiu Golovaci, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, citat de Mesager.

Conform datelor, 284 de persoane au fost tratate şi externate. În total, 22.169 de persoane s-au vindecat de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale informează despre înregistrarea altor şase decese provocate de COVID-19. Victimele au între 47-86 de ani şi sunt din UTA Găgăuzia, Chişinău şi raioanele Cahul, Căuşeni şi Rezina.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Botgros diagnosticat cu COVID-19. Maestrul se află la spital

Nicolae Botgros are COVID-19. Maestrul a fost internat la Spitalul de Urgență. Informația a fost confirmată de fiul acestuia Corneliu Botgros.  Deocamdată nu se cunosc...

Începând cu 1 noiembrie, două rute de microbuz își schimbă itinerarul

Itinerarele unor rute de microbuz care circulă în Chișinău au fost modificate, anunță Primăria. Astfel, ruta nr. 125 și ruta nr. 116 vor circula...

Bătaie între două eleve la școală. Una dintre ele s-a ales cu nasul rupt

Două eleve de la o școală din raionul Criuleni s-ar fi luat la bătaie din cauza unui băiat pe care îl simpatizau. Loviturile au...

Deconectări electrice programate pentru mâine, 29 octombrie

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că joi, 29 octombrie 2020, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor...