Saturday, October 31, 2020
Acasă Social COVID-19 în Moldova: Alte 479 de cazuri noi de infectare

COVID-19 în Moldova: Alte 479 de cazuri noi de infectare


Sursa imaginii: msmps.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 17:56


COVID-19 în Moldova: Alte 479 de cazuri noi de infectare

Alte 479 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul este de import din România.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 42.183 în republică.

Total teste efectuate – 2.465, dintre care primar – 2.203 şi repetat – 262.

Din numărul total de cazuri, 19 sunt lucrători ai sistemului de sănătate: medici – unul, asistenţi medicali – 15, personal auxiliar – trei.

În prezent, 557 de pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 32 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. Totodată, 1.315 de persoane se află în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi – în stare satisfăcătoare.

Alte 505 persoane au fost tratate şi externate. În total, 30.437 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) informează despre înregistrarea altor opt decese provocate de COVID-19, printre care şi al unui medic stomatolog.

„Cu regret, anunţăm decesul medicului stomatolog Constantin Usatîi, de 79 de ani, care activa în cadrul Întreprinderii Municipale Stomatologice Ialoveni. Regretatul coleg a fost internat la spital pe 4 septembrie, fiind confirmat pozitiv la infecţia COVID-19. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor pentru pierderea grea suferită. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se spune în mesajul MSMPS.

Până în acest moment, 31 de lucrători medicali au pierdut lupta cu infecţia COVID-19. Numărul total al deceselor provocate de virus a ajuns la 1.114 în Republica Moldova. 

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Botgros diagnosticat cu COVID-19. Maestrul se află la spital

Nicolae Botgros are COVID-19. Maestrul a fost internat la Spitalul de Urgență. Informația a fost confirmată de fiul acestuia Corneliu Botgros.  Deocamdată nu se cunosc...

Începând cu 1 noiembrie, două rute de microbuz își schimbă itinerarul

Itinerarele unor rute de microbuz care circulă în Chișinău au fost modificate, anunță Primăria. Astfel, ruta nr. 125 și ruta nr. 116 vor circula...

Bătaie între două eleve la școală. Una dintre ele s-a ales cu nasul rupt

Două eleve de la o școală din raionul Criuleni s-ar fi luat la bătaie din cauza unui băiat pe care îl simpatizau. Loviturile au...

Deconectări electrice programate pentru mâine, 29 octombrie

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că joi, 29 octombrie 2020, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor...