Monday, January 18, 2021
Acasă Social COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 522 cazuri noi

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 522 cazuri noi


În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 3.242 de teste şi au fost confirmate 522 de cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, inclusiv opt de import din Turcia, Ucraina, Austria, Franţa, Germania, Irlanda şi SUA. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 31.937 de cazuri.

Printre cei infectaţi se numără şi 40 de lucrători ai sistemului de sănătate: medici – 13, asistenţi medicali – 24, personal auxiliar – 3.

Potrivit MSMPS, 444 de persoane infectate sunt internate în stare gravă, dintre care 27 sunt conectate la aparate de respiraţie asistată, 1.239 sunt în stare de gravitate medie, iar celelalte – satisfăcătoare.

Alte 242 de persoane au fost tratate şi externate. În total, 22.411 persoane s-au vindecat de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Totodată, MSMPS anunţă şi despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 915: Femeie de 65 ani din municipiul Chişinău, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 13 august. Comorbidităţi: diabet zaharat, obezitate gr. III, cardiopatie mixtă, angină pectorală de efort CF II.

Deces 916: Bărbat de 69 ani din municipiul Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19 Chişinău la Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 27 iulie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr.II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 917: Bărbat de 65 ani din raionul Dubăsari, internat la Institutul Oncologic, pe 10 august. Comorbidităţi: leucemie acută.

Deces 918: Bărbat de 76 ani din raionul Cimişlia, internat la Spitalul Raional Cimişlia, pe 31 iulie. Comorbidităţi: diabet zaharat, picior diabetic.

Deces 919: Femeie de 50 ani din municipiul Chişinău, transferată de la Centrul COVID-l9 Chişinău, la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, pe 5 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. II.

Deces 920: Femeie de 63 ani din municipiul Chişinău, internată la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, pe 17 iulie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2.

Deces 921: Femeie de 57 ani din raionul Rezina, internată la Spitalul Raional Rezina, pe 13 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. IV.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șoferul decedat ieri, în accidentul de la Fălești, era angajat al SIS

Șoferul care a decedat ieri într-un accident în apropiere de satul Răuțel, raionul la Fălești era angajat al SIS. Ghenadie Josan ocupa funcția de...

Polițistul de frontieră decedat în accidentul din această dimineață, a lăsat îndurerați o soție și trei copii

Serghei Bostan, polițistul de frontieră, în vârstă de doar 29 de ani, care a decedat în urma unui accident produs în această dimineață, a...

Anunț cu privire la depunerea jurământului de credință față de statul român

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită depunerea jurământului de credință față de România, Ambasada României la Chișinău comunică faptul că, începând cu...

Starea de urgență în Republica Moldova prelungită încă pentru o lună

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică în Republica Moldova, până în data de 15 februarie...