Tuesday, October 27, 2020
Acasă Social COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

09 Sep. 2020 / 17:06


COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 2.982 de teste, fiind confirmate 588 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus. În total, până astăzi, în ţară au fost înregistrate 41.144 de cazuri de COVID-19, dintre care rămân a fi active 10.628. Datele au fost prezentate de către secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) Constantin Rîmiş în cadrul unui briefing.

Potrivit datelor MSMPS, din numărul de îmbolnăviri, trei cazuri sunt de import, iar celelalte sunt cu tansmitere locală.

„Toate teritoriile administrative au înregistrate cazuri, iar peste 50% sunt în Chişinău – 304 cazuri”, a precizat Constantin Rîmiş.

Totodată, astăzi au fost declarate vindecate 458 de persoane, iar numărul total al celor care s-au tratat a ajuns la 29.420.

Tot astăzi, 38 de lucrători ai sistemului de sănătate au fost confirmaţi cu infecţia COVID-19, dintre care: 18 medici, 15 asistenţi medicali şi cinci – personal auxiliar.

„Aceste cazuri vin din 23 de instituţii medicale. Nu avem focare masive, dar şi aceste cazuri unice ne fac să fim îngrijoraţi”, a mai spus Rîmiş.

Din numărul total de persoane infectate cu COVID-19, 554 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 33 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. 

Totodată, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au înregistrat alte nouă decese provocate de infecţia COVID-19, iar bilanţul total al morţilor a ajuns la 1.096 de cazuri.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...