Tuesday, January 19, 2021
Acasă Social COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi

COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi


Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

09 Sep. 2020 / 17:06


COVID-19 în Moldova: Au fost confirmate 588 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 2.982 de teste, fiind confirmate 588 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus. În total, până astăzi, în ţară au fost înregistrate 41.144 de cazuri de COVID-19, dintre care rămân a fi active 10.628. Datele au fost prezentate de către secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) Constantin Rîmiş în cadrul unui briefing.

Potrivit datelor MSMPS, din numărul de îmbolnăviri, trei cazuri sunt de import, iar celelalte sunt cu tansmitere locală.

„Toate teritoriile administrative au înregistrate cazuri, iar peste 50% sunt în Chişinău – 304 cazuri”, a precizat Constantin Rîmiş.

Totodată, astăzi au fost declarate vindecate 458 de persoane, iar numărul total al celor care s-au tratat a ajuns la 29.420.

Tot astăzi, 38 de lucrători ai sistemului de sănătate au fost confirmaţi cu infecţia COVID-19, dintre care: 18 medici, 15 asistenţi medicali şi cinci – personal auxiliar.

„Aceste cazuri vin din 23 de instituţii medicale. Nu avem focare masive, dar şi aceste cazuri unice ne fac să fim îngrijoraţi”, a mai spus Rîmiş.

Din numărul total de persoane infectate cu COVID-19, 554 de pacienţi se află în stare gravă, dintre care 33 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. 

Totodată, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au înregistrat alte nouă decese provocate de infecţia COVID-19, iar bilanţul total al morţilor a ajuns la 1.096 de cazuri.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Șoferul decedat ieri, în accidentul de la Fălești, era angajat al SIS

Șoferul care a decedat ieri într-un accident în apropiere de satul Răuțel, raionul la Fălești era angajat al SIS. Ghenadie Josan ocupa funcția de...

Anunț cu privire la depunerea jurământului de credință față de statul român

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită depunerea jurământului de credință față de România, Ambasada României la Chișinău comunică faptul că, începând cu...

Starea de urgență în Republica Moldova prelungită încă pentru o lună

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică în Republica Moldova, până în data de 15 februarie...

Taximetrisul implicat în accidentul de pe traseul Cimișlia-Hâncești, a decedat la spital

Cu puțin timp în urmă, șoferul automobilului Dacia, în vârstă de 30 de ani, a murit cu puțin timp în urmă pe patul de...