Sunday, June 13, 2021
Acasă Sport Curățenia generală de primăvară începe pe 1 martie

Curățenia generală de primăvară începe pe 1 martie

Campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară”, se planifică a avea loc în acest an, în perioada 1 martie-30 aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale împreună cu cetățenii vor face curățenie în curțile de bloc, zonele verzi și în alte spații publice.

Contactat de IPN, șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), Ghenadie Dubița, a spus că, tradițional, în fiecare an, odată cu încălzirea timpului, se anunță campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară”. În acest sens, va fi emisă o dispoziție a primarului general prin care va fi dat startul campaniei și vor fi puse sarcini în fața fiecărei subdiviziuni municipale.

Rolul DGLCA în acest proces va fi de organizare și monitorizare a lucrărilor de curățenie generală, manual și mecanizată, a teritoriilor de uz comun. Este vorba de curățenia pe trotuare, platformele de colectare a deșeurilor, în stațiile de așteptare a transportului public etc. Procesul, spune Ghenadie Dubița, va fi organizat prin intermediul întreprinderilor care sunt în subordinea Primăriei, cele de gestionare a fondului locativ sau serviciile locative din sectoare.

De asemenea, DGLCA va monitoriza salubrizarea terenurilor aferente blocurilor de locuit. Salubrizarea se va face de către asociațiile de coproprietari în condominiu, cooperativele etc. Parte a acestui control va fi și sancționarea celor care nu se conformează cerințelor din acea dispoziție, adică de a face curat în jurul blocurilor de locuit. Aici teritoriile vor fi măturate, se va strânge deșeurile și pungile împrăștiate. Potrivit lui Ghenadie Dubița, fiecare gestionar al blocului este obligat ca terenul aferent blocului să fie salubrizat.

După semnare, dispoziția urmează să fie comunicată tuturor subdiviziunilor municipale, dar și întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. Tot atunci se va face apel către populație să se implice și ea în campania de salubrizare.

 


Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare