„Motivul amânării zborului Dublin-Chișinău a fost datoria acumulată în urma încheierii unui contract dubios de către conducerea anterioară a companiei aeriene. În legătură cu introducerea unor măsuri restrictive asupra zborurilor cauzate de pandemia Covid-19, lipsa mijloacelor financiare a dus la suspendarea plăților datoriei acumulate.

Astfel, pe 9 februarie, după zborul 9U 831 Chișinău-Dublin, aeronava Airbus 319 ER-AXL după aterizarea în Dublin nu a primit permisiunea de a zbura înapoi spre Chișinău. Această acțiune este fără precedent în istoria companiei Air Moldova. În acest moment, s-a ajuns la un acord pentru a rezolva problema controversată”, se arată în comunicatul emis de companie.

Pasagerii zborului Dublin-Chișinău, care trebuia să aibă loc la data de 10 februarie 2021, vor fi transportați la Chișinău pe 13 februarie 2021.

Conform Air Moldova, toți pasagerii zborului anulat au beneficiat de cazare la hotel, li s-a asigurat hrană, precum și sprijinul informațional necesar. Toate cheltuielile au fost acoperite de compania Air Moldova.