Tuesday, October 27, 2020
Acasă Internațional Datele OMS arată o încetinire a răspândirii pandemiei în majoritatea regiunilor

Datele OMS arată o încetinire a răspândirii pandemiei în majoritatea regiunilor


Continentul american rămâne cel mai afectat de pandemie, cu jumătate din numărul de cazuri noi şi cu 62% decese la nivel mondial. Tocmai această regiune este cea în care epidemia a scăzut cel mai mult din intensitate, cu o reducere cu 11% a cazurilor noi şi cu 17% a numărului de decese. Mai multe ţări şi teritorii din Caraibe au raportat însă o creştere accentuată a cazurilor şi a deceselor în ultimele şapte zile, situaţie care, potrivit OMS, ar putea fi cauzată parţial de revigorarea turismului.

În Asia de Sud-Est, a doua cea mai afectată regiune, a fost înregistrată o creştere cu 4% a cazurilor noi şi a deceselor în cursul săptămânii trecute.

India continuă să fie cea mai afectată ţară din această regiune, cu 455.000 de cazuri noi.

În Europa, unde numărul de cazuri noi a continuat să crească în ultimele săptămâni, ritmul a încetinit uşor, la +1% săptămâna trecută. O astfel de reducere nu a fost înregistrată însă în toate ţările europene, Spania raportând o creştere.

În Bratislava din Slovacia, unde numărul de cazuri a ajuns la 3,4 mii, iar al deceselor la 33, a fost lansat un semafor numit COVID-19. Dacă culoarea semaforului este roşie, atunci situaţia este gravă.

În Noua Zeelandă, în care continuă creşterea noilor cazuri, de astăzi purtarea măştii în transportul public este obligatorie. În ţară au fost înregistrate în total aproximativ 1.692 de cazuri, iar 22 de persoane au decedat.

La nivel global, peste 24 de milioane de oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2, iar bilanţul deceselor a trecut de 823 de mii.Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Câtă carne mâncau pe zi unii români din vechime

”Spune-mi ce mănânci astăzi, ca să îţi spun ce mâncau strămoşii tăi”. Dacă predicţiile dumneavoastră sunt conforme cu realitatea de acum 3 secole,...

Un medic care s-a oferit voluntar să testeze un vaccin anti-COVID-19: ,,Nu mai ascultați părerile politicienilor despre știință”

O doctoriță epidemiolog și pentru boli infecțioase din Washington DC a participat la studiul vaccinului Moderna...

Al doilea val de COVID-19 vine cu noi recorduri de infectări în Italia

Valul doi al pandemiei de coronavirus vine cu noi recorduri de infectări în Italia. Țara, printre cele mai afectate în primul val, înregistrează din...