Friday, October 30, 2020
Acasă Capitala Definitivarea documentelor privind reglementarea activităților de gestionare a patrimoniului, comerțului și a...

Definitivarea documentelor privind reglementarea activităților de gestionare a patrimoniului, comerțului și a publicității exterioare


Primăria Chișinău informează că la nivel de municipalitate au fost definitivate o serie de documente, care au ca scop reglementarea activităților de gestionare a patrimoniului, comerțului și a publicității exterioare din capitală.

Informații în acest sens, au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de către viceprimarii capitalei.

Astfel, sunt supuse discuțiilor publice următoarele documente: Regulamentul de desfășurare a activității de comerț; Regulamentul privind licitațiile cu strigare pentru amplasarea unităților de comerț ambulant; Regulamentul privind gestionarea clădirilor, construcţiilor şi încăperilor cu altă destinaţie, decât cea locativă – proprietate municipală; Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chișinău.

Viceprimarul de ramură, Inga Ionesii, a precizat că cele două documente de politici privind desfășurarea activității de comerț, inclusiv a comerțului ambulant stradal din municipiul Chișinău vin să pună în funcție cadrul legal, astfel ca locul amplasării unităților de comerț și modalitatea de obținere a acestora să fie aprobate prin decizia CMC și expuse la licitație publică cu strigare.

De asemenea, a fost definitivată, de comun cu organizațiile de profil, varianta finală a Regulamentului privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău. Potrivit viceprimarului, Victor Chironda, obiectivul documentului este de a optimiza suprafaţa de publicitate în oraş, astfel, încât această activitate să nu aibă impact negativ asupra imaginii capitalei, precum și a securităţii circulaţiei rutiere etc.

Totodată pentru eficientizarea modului de administrare a patrimoniului municipal, care reprezintă unul din obiectivele prioritare ale administrației publice municipale, a fost pregătit pentru dezbateri publice Regulamentul gestionării clădirilor, construcţiilor şi încăperilor cu altă destinaţie, decât cea locativă – proprietate municipală. Activitățile pentru deblocarea proceselor în acest sector, care conțin și un nou contract-model de locațiune, au fost reluate la solicitarea primarului general, Ion Ceban.

Necesitatea elaborării și adoptării documentului este ajustarea coeficientului privind revizuirea costului de dare în locațiune a spațiilor nelocuibile și creșterea cu 8-10 la sută a acumulărilor la bugetul municipal.

Proiectele de documente sunt disponibile pe pagina web a Primăriei municipiului Chișinău (www.chisinau.md ) și pe portalul guvernamental www.particip.gov.md.  

 

 
Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cetățeni străini au depus jurământ pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de 29 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus...

Autoritățile municipale preocupate de problema colectării banilor în instituțiile de învățământ

Conducerea Direcției generale educație, tineret și sport, experți în domeniul educației, reprezentanți de la Centrul Național Anticorupție de...

Chișinăul devine mai luminos datorită clădirilor iluminate decorativ

Primăria municipiului Chișinău informează că aseară a fost inaugurat iluminatul nocturn decorativ a trei clădiri, amplasate pe strada...