Saturday, May 15, 2021
Acasă Social Deținuți cu ,,afacere" într-un penetenciar din Moldova

Deținuți cu ,,afacere” într-un penetenciar din Moldova

„Afacere” din ÎNCHISOARE: Creau profiluri false pe rețelele de socializare, se dădeau drept avocați, abordau rude ale deținuților și le cereau bani pentru a-i scoate de la pușcărie

Un deținut aflat acum într-un penitenciar din R. Moldova și-a strâns o „echipă” cu care făcea bani „din nimic”.

Mai exact, acesta coordona doi inși de la libertate care creau conturi false pe rețelele de socializare, se dădeau drept avocați și abordau rudele unor persoane deținute. Aceștia își propuneau serviciile pentru a le scăpa apropiații de pârnaie în schimbul unor remunerări.

Victimele care au căzut în plasa escrocilor au plătit în total 35 000 de lei.

Oamenii legii anunță că au destructurat acest grup infracțional format din trei membri cu vârste între 19 și 26 de ani, originari din raionul Fălești, care au mai fost anterior judecați pentru cazuri similare.

Activitatea acestora a fost monitorizată timp de două luni și Poliția a stabilit că grupul era condus de către un deținut care coordona din pușcărie activitățile ilegale. Ceilalți doi creau profiluri false pe rețelele de socializare și se dădeau drept avocați. Aceștia identificau potențialele victime care au pe cineva închis în penitenciar și, sub pretextul de a le ajuta să-și elibereze apropiații, însușeau mijloace bănești.

Tânărul în vârstă de 26 de ani a fost plasat în arest pentru un termen de 30 de zile, iar cel de 19 de ani este cercetat în stare de libertate. Ei riscă, pentru escrocherie, amenzi de până la 67 500 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare