Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală, învinuit de corupere pasivă, a fost...

Directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală, învinuit de corupere pasivă, a fost restabilit în funcție

Pavel Eni, directorul cimitirului „Sfântul Lazăr” din Capitală a fost repus în funcție, după ce a fost învinuit de corupere pasivă. Despre acesta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, care a solicitat ca decizia de anulare a suspendării din funcție a acestuia să fie atacată la Curtea de Apel. 

„La data de 18 februarie, de către Judecătoria sectorului Ciocana, a fost emisă încheierea prin care a fost dispusă anularea ordinului întreprinderii municipale Combinatul servicii funerare, prin care a fost suspendat din funcție domnul Pavel Eni. Deja am depuse recursul la Curtea de Apel, prin care contestăm această încheiere”, a declarat directorul Întreprinderii Municipale „Combinatul Servicii Funerare” Ludmila Boțan, în cadrul ședinței operative a serviciilor Capitalei.

„Eu vă rog să faceți tot posibilul ca persoana să nu aibă ce căuta în instituțiile subordonate întreprinderii pe care o gestionați”, a explicat edilul Capitalei.

Amintim că, pe 1 septembrie 2020, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

Urmărirea penală a constatat funcţionarea unei scheme ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623 000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise.

Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1051 de lei ) plăţi suplimentare care se ridicau până la 5 000 sau 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4612 lei.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare