Wednesday, October 28, 2020
Acasă Uncategorized doc | O companie rusească, idignată de „presiunile penale” din Moldova, s-a...

doc | O companie rusească, idignată de „presiunile penale” din Moldova, s-a adresat președintelui Dodon și procurorului general


Compania rusească „Юг Нефтепродукт” susține că organele de drept din Moldova fac presiuni împotriva reprezentanţilor săi de la conducerea „Natur Bravo” și se arată indignată de faptul că imaginea îi este afectată din această cauză. Drept urmare, compania s-a adresat președintelui Igor Dodon și procurorului general Alexandr Stoianoglo.

„Юг Нефтепродукт” menționează că este cel mai mare creditor al „Natur Bravo”, după ce a acordat trei milioane de euro și 17 milioane de dolari, drept împrumut, în 2015 și în 2018, motiv pentru care compania participă la administrarea întreprinderii. În demersul adresat, compania rusească spune că aflat din presă faptul că reprezentanţilor săi li s-a intentat un dosar penal.

Dosarul este pe numele directorului Galaev Muhmad și al partenerului companiei – Sagaev Zaurbek. Acesta are la bază un denunț făcut de fostul director și președinte al consiliului de directori al „Natur Bravo”, Evgheny Kheyman, și a soției acestuia, Susana Kheyman, pe care „Юг Нефтепродукт” îl califică drept „mincinos”.

„Din informațiile apărute în mass-media din Moldova, compania noastră a aflat că se pune o anumită presiune din partea organelor de drept asupra reprezentanților companiei, inclusiv asupra directorului Galaev Muhmad, a membrilor conducerii, dar și a partenerului nostru, acționarului Sagaev Zaourbek. Am depistat că această situație a apărut în urma deschiderii unui dosar penal pe numele responsabililor de la „Natur Bravo”. Dosarul penal a fost deschis în urma declarației fostului președinte al companiei, dar și a fostului director, Evgheny Kheyman, și a soției acestuia, Susana Kheyman”, este scris în adresare.

Potrivit companiei rusești, informațiile apărute în acest caz afectează activitatea „Natur Bravo”, imaginea sa, cât și defăimează conducerea. „Юг Нефтепродукт” susține că fraţii Kheyman manipulează cu informaţii false, motiv pentru care solicită ajutor din partea factorilor decizionali ai țării.

Amintim că, în iunie, agajații „Natur Bravo” au formulat o scrisoare deschisă, prin care îi critică pe frații Kheyman, cei care s-au aflat la conducerea întreprinderii timp de doi ani. Colectivul susține că ce doi și-ar fi permis să încaseze sume enorme de bani, dar și că ar fi prejudiciat alte valori ale companiei. În aceeași adresare, ei se arătau nemulțumiți de faptul că actualul conducător, Galaev Muhmad, şi echipa sa, ar fi persecutaţi, după ce au înregistrat rezultate frumoase.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

În sectorul Ciocana, o femeie a fost lovită de o mașină fără șofer

Clipe de panică pentru o femeie de 45 de ani din Chișinău. Aceasta a fost lovită în plin de o mașină, în timp ce...

Moldovenii care pleacă în România nu vor mai sta în carantină

România a exclus Republica Moldova din lista statelor cu risc epidimiologic ridicat. Astfel, cetățenii moldoveni care sosesc în România nu vor mai fi nevoiți...

Un bărbat din Edineț a ajuns la spital după ce a căzut într-o fântână. Salvatorii l-au scos de la adâncimea de 13 metri

Foto simbol: unica.md În  dimineața zilei de astăzi, 6 august, salvatorii din raionul Edineț au salvat o persoană căzută într-o fântână....

Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de COVID-19. Unde era internat pacientul?

Foto: tv8.md Un bărbat din Șoldănești a fost răpus de coronavirus. Pacientul era internat la Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Conform Ministerului...