Tuesday, October 27, 2020
Acasă Social Donaţie de produse de dezinfectare şi igienă pentru instituţiile educaţionale

Donaţie de produse de dezinfectare şi igienă pentru instituţiile educaţionale


Sursa imaginii: UNICEF Moldova

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

26 Aug. 2020 / 18:10


Donaţie de produse de dezinfectare şi igienă pentru instituţiile educaţionale

Instituţiile educaţionale vor beneficia de produsele de dezinfectare şi igienă graţie unei donaţii din partea UNICEF cu sprijinul financiar al USAID.

Donaţia cuprinde peste 68.000 de litri de săpun lichid, 454.000 de bucăţi de săpun solid şi peste 136.000 de litri de dezinfectant. Produsele de igienă vor fi livrate în două tranşe. Circa o treime din întreaga cantitate va ajunge în şcoli şi grădiniţe până pe 28 august, restul – până la finele lunii septembrie.

„Cele mai importante şi eficiente modalităţi de a preveni răspândirea virusului este spălarea frecventă pe mâini cu apă şi săpun şi menţinerea distanţei de 1,5 metri faţă de alte persoane”, spune Angela Capcelea, coordonatoarea programelor de sănătate UNICEF Moldova.

„Prioritatea UNICEF este să ne asigurăm că fiecare copil are acces la educaţie de calitate. În perioada pandemiei de COVID-19 este de o importanţă majoră limitarea expunerii copiilor la virus şi asigurarea că şcoala este un spaţiu sigur”, a declarat Desiree Jongsma, reprezentantă de ţară UNICEF în Moldova.

„Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării are ca deziderat în acţiunile sale asigurarea sănătăţii copiilor/elevilor şi cadrelor didactice în noul an de studii. Exprim gratitudine partenerilor noştri UNICEF şi USAID pentru suportul oferit instituţiilor de învăţământ din ţară prin asigurarea cu dezinfectanţi şi produse de igienă atât de necesare contextului în care ne aflăm”, a afirmat ministrul Igor Şarov.

Donaţia face parte din Programul de prevenire şi răspuns la COVID-19, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Asistenţă Internaţională (USAID) şi implementat de UNICEF Moldova. Proiectul face parte din asistenţa de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

UNICEF a livrat Republicii Moldova şi zece concentratoare de oxigen în valoare de peste 131 de mii de lei. Dispozitivele vor fi utilizate în terapie intensivă, în special în instituţiile medicale care nu au reţele de inginerie pentru oxigen în terapie intensivă, relatează Mesager.

În prezent, aproximativ 30% dintre pacienţii cu noul Coronavirus de tip nou au nevoie de oxigenare.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

MAE a publicat lista restricțiilor pentru cetățenii RM în alte țări

Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...