Saturday, June 12, 2021
Acasă Social Droguri în valoare de un milion de lei urmau să ajungă în...

Droguri în valoare de un milion de lei urmau să ajungă în țara noastră

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord”, oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup criminal organizat ce a introdus în țară droguri, prin punctul vamal Leușeni, care pe piața neagră ar valora circa un milion lei.

Astfel, sub conducerea procurorilor PCCOCS, ofițerii Inspectoratului national de investigații al IGP, cu sprijinul Poliției de Frontieră au reținut membrul grupului implicat în operațiunea investigată, pentru un termen de 72 de ore. Acesta a fost reținut imediat după traversarea frontierei și supus percheziției – atât corporale, cât și a automobilului. În rezultat, oamenii legii au depistat și au ridicat de la acesta peste 980 pastile psihotrope de tip „subutex”, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului, introduse în țară prin contrabandă din Franța; peste 1200 EUR, care ar fi proveniți din activitate infracțională; precum și un telefon mobil.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, Judecătoria Bălți a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, timp în care investigațiile vor continua.

Bănuitul are vârsta de 43 de ani și este membru activ al unui grup criminal organizat, care prin repartizarea rolurilor bine determinate și planificate, în funcție de necesitățile activității infracționale, transporta pe cale de contrabandă și comercializa pe teritoriul Republicii Moldova diferite tipuri de droguri.

Pentru infracțiunea de care este bărbatul este bănuit, legea penală prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

 Video: echipa.md

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare