Sunday, October 25, 2020
Acasă Social Elevi şi profesori din ţară, în carantină

Elevi şi profesori din ţară, în carantină


Sursa imaginii: spynews.ro

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

11 Sep. 2020 / 12:28


Elevi şi profesori din ţară, în carantină

Sute de cadre didactice sunt infectate cu noul Coronavirus, iar alte sute se află în izolare. La nici două săptămâni de la începutul anului şcolar, după ce elevii sau profesorii s-au îmbolnăvit de COVID-19, clase întregi din diferite instituţii de învăţământ de pe teritoriul Republicii Moldova au fost plasate în carantină, relatează Moldova 1.

Din numărul total de instituţii de învăţămât primare, gimnazilale şi liceale existente în ţară, 138 activează în format fizic, dintre acestea 11 au fost plasate totalmente în carantină.

În 22 de raioane, în mai multe şcoli au fost închise doar anumite clase, iar ceilalţi elevi merg în continuare la şcoală.

Potrivit secretarului de stat de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Natalia Grîu, este vorba despre câteva mii de copii care trebuie să stea izolaţi timp de 14 zile, dar care îşi vor continua studiile online.

„Cel mai mare număr de clase este atestat în următoarele raioane: Rîşcani-12 clase, Ialoveni-şapte clase, Cimişlia-11 clase, Cahul-şapte clase, Briceni-nouă şi municipiul Chişinău în care avem 25 de clase închise”, a declarat Natalia Grîu.

Totodată, zilele trecute, două grădiniţe din Bălţi şi din Ialoveni au fost închise după ce mai mulţi angajaţi s-au infectat cu noul Coronavirus. Şi o grupă de copii din capitală a fost plasată în carantină.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

O minoră dispărută câteva zile a fost găsită fără suflare într-un apartament

O minoră în vârstă de 16 ani, anunțată ca fiind dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare într-un...

Distanța socială nu mai există pentru sute de oameni, care s-au înghesuit ieri, la mănăstirea din Nicoreni

Sute de oameni s-au înghesuit ieri la mănăstirea din Nicoreni, raionul Drochia, unde a avut loc ceremonia de înmormântare a starețului Rafail Bodiu. Nimeni...

Încă un medic a pierdut lupta cu virusul

Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut astăzi un specialist. Este vorba despre o angajată din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești, care...

Minora ucisă de iubitul ei este petrecută astăzi pe ultimul drum

Zi de doliu în satul de baștină al fetei ucise săptămâna trecută de către iubitul său. Astăzi, copila este petrecută pe ultimul drum. Informația a...