Sunday, June 13, 2021
Acasă Social Emiratele Arabe Unite au donat țării noastre 2000 de doze de vaccin...

Emiratele Arabe Unite au donat țării noastre 2000 de doze de vaccin anti-COVID-19

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produse de compania Sinopharm, ca răspuns la apelul prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, adresat șeicului Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministru al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al EAU, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a transmis aprecierea Executivului de la Chișinău pentru gestul de solidaritate al autorităților de la Abu Dhabi, menționând că sosirea lotului de vaccinuri reconfirmă relațiile de prietenie și buna cooperare de care se bucură Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Guvernul Republicii Moldova va continua prin promovarea unui dialog activ cu partenerii străini pe linie bilaterală să realizeze obiectivul strategic de asigurare a accesului la vaccinuri anti-COVID-19.

Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova vor decide asupra utilizării lotului menționat, în conformitate cu recomandările internaționale și naționale, prin asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor sigure și eficiente populației Republicii Moldova, conform prevederilor Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19 și cadrului normativ în vigoare.

Recepționarea donației va fi efectuată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, lotul fiind transferat la depozitul național de vaccinuri pentru a asigura păstrarea în conformitate cu instrucțiunea vaccinului.

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare